måndag 24 november 2008

Garnmajas limpor

Resept på mina nyttiga limpor som jag hittat i en reseptsamling av Britta Sixtensson

Första dagen
1 l. vatten, 50 gr. jäst, 1 liter grahamsmjöl, 2 dl. vetegroddar, 2 dl. vetekross eller rågkross, 2 dl kornmjöl.
- Värm vattnet till 37 grader, rör i jästen, blanda allt till en deg.
Det är varken salt, sött eller fett i limporna

Andra dagen

1 pkt russin, 6-8 dl lantvete eller något liknande mjöl.
Arbeta i mjölet och russinen i degen. Dela degen i 3 delar och forma dess till limpor som lägges i smorda och avlånga sockerkaksformar, 1 ½ l.
Låt degen jäsa i c:a 40 min.
Grädda i 175 grader i c:a 60 min
Nyttigt matbröd
från
GARNMAJA

OBS
limporna blev inte så bra, blev lite smuliga och torra.

Inga kommentarer: