tisdag 14 december 2010

Tunnbröd

Recept
250 gr. vetemjöl
250 gr. grahamnsmjöl
2 msk. smält smör
1 krm. salt
2,5 dl. mjölk
2 msk. honung
25 gr. jäst



Har bakat tunnbröd som gräddas i ugnen. Det blev bra, gott och sprött men det gäller att inte göra för tjock deg och viktigt är att kavla ut degen  lövtunt.

Receptet har jag fått av Vivi-Ann i Trollhättan

Tillreds som en vanlig vetedeg,                                        
skall jäsa i 30 minuter,
dela degen i 16 bitar,
kavla ut, får plats med 2 st. på en plåt,
grädda högst upp i ugnen på 250 grader
i 3 till 4 minuter, passa noga.
Jag sparade litet av grahamnsmjölet till utbakningen och använde en kruskavel till sista kavlingen.
Lägg de 16 bitarna i en bakhandduk under tiden degen kavlas ut, annars blir de torra och svåra att kavla.

GARNMAJA

Inga kommentarer: