torsdag 21 oktober 2010

Balsaminhavet

Bakom vår lada i Vintjärn blir det ett hav av balsaminer varje sommar. Blommorna sprider sig lång väg och jag ser, när jag är ute och går, hur de har förökat sig. Det surrar också av humlor i dessa blommor. Efter varje blomma blir det en frökapsel, som innehåller ganska många frön som sedan sprätter lång väg.När vi för snart 20 år sedan flyttade till Vintjärn tog min mamma med sig balsaminfrön från Gårdvik, där vi tidigare bodde många år, som vi strödde ut bakom ladan - och på den vägen är det.
Men nu har blommorna vissnat och frön lagt sig i jorden och väntar på nästa sommar.
Skatstubben är också med på bild.

Längtar till nästa sommar gör
GARNMAJA

fredag 15 oktober 2010

Tar nya tag



Min lilla blogg har fått vila hela sommaren. Oj, får så dåligt samvete när jag se hur många det är som klickar  varje dag på bloggen. Hoppas jag kan komma igång igen.
Sommaren har gått och den har varit fin. Vi har varit i huset i Dalarna hela sommaren och även varit tillbaka under hösten ett flertals gånger. Livet med mina skator har fortsatt. Jag älskar skatorna. Så fort vi kommer dit så kommer de hoppande fram på gården och tittar upp mot köksfönstret och naturligtvis är det godbitar de vill ha. Innan jag åkte hem nu i veckan, frostade jag av frysen och rensade bort rester m m och la på stubben. Kära nån vad de stoppade i sig. Matresterna försvinner snabbt. Skatorna flyger bort och gömmer matbitarna. Undrar så om de kommer ihåg gömställerna. Vet någon?

Visar några sommarbilder på barnbarnen.

hösthälsningar
GARNMAJA