Recept 250 gr. vetemjöl 250 gr. grahamnsmjöl 2 msk. smält smör 1 krm. salt 2,5 dl. mjölk 2 msk. honung 25 gr. jäst |
Har bakat tunnbröd som gräddas i ugnen. Det blev bra, gott och sprött men det gäller att inte göra för tjock deg och viktigt är att kavla ut degen lövtunt.
Receptet har jag fått av Vivi-Ann i Trollhättan
Tillreds som en vanlig vetedeg,
skall jäsa i 30 minuter,
dela degen i 16 bitar,
kavla ut, får plats med 2 st. på en plåt,
grädda högst upp i ugnen på 250 grader
i 3 till 4 minuter, passa noga.
Jag sparade litet av grahamnsmjölet till utbakningen och använde en kruskavel till sista kavlingen.
Lägg de 16 bitarna i en bakhandduk under tiden degen kavlas ut, annars blir de torra och svåra att kavla.
GARNMAJA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar