tisdag 14 december 2010

Tunnbröd

Recept
250 gr. vetemjöl
250 gr. grahamnsmjöl
2 msk. smält smör
1 krm. salt
2,5 dl. mjölk
2 msk. honung
25 gr. jäst



Har bakat tunnbröd som gräddas i ugnen. Det blev bra, gott och sprött men det gäller att inte göra för tjock deg och viktigt är att kavla ut degen  lövtunt.

Receptet har jag fått av Vivi-Ann i Trollhättan

Tillreds som en vanlig vetedeg,                                        
skall jäsa i 30 minuter,
dela degen i 16 bitar,
kavla ut, får plats med 2 st. på en plåt,
grädda högst upp i ugnen på 250 grader
i 3 till 4 minuter, passa noga.
Jag sparade litet av grahamnsmjölet till utbakningen och använde en kruskavel till sista kavlingen.
Lägg de 16 bitarna i en bakhandduk under tiden degen kavlas ut, annars blir de torra och svåra att kavla.

GARNMAJA

Höstens arbeten



 Strumporna på bilden har jag stickat tidigare. Tycker så mycket om mönstret. Garn från Rusta
 Detta ska bli en slipover i dominorutor. Stickar med bambystickor och med garn som är tillverkat av bambyfibrer.






 Söta små tomtar och hjärtan. Ska hängas på julklappspaketen.







Vantarna som finns på bilden har jag tidigare lagt ut på min blogg. Påminner om hur lätt det är att sticka vantar på två stickor. Jag vet att många tycker det är knöligt att sticka med 5 stickor. Prova på.

På bloggen finns även en socka stickad på två stickor, den är också lättstickad

 Hälsningar GARNMAJA