fredag 11 juni 2010

Mina skator

Jag har tidigare skrivit här i bloggen om mina skator. Jag har under flera års tid lagt ut matrester på en stubbe. Glad blir jag när skatorna kommer och äter.
Vi kom hit upp idag och nu på kvällen satte sig en skata framför trappen och tittade in mot fönstret.
Då kände jag trycket och gick ut till stubben med en ostkant och jag hann bara gå några meter därifrån innan skatan var där och hämtade ostbitar. Det kändes som att skatan och jag förstod varandra. Skatan hade sett att vi var här och hon var säkert hungrig och  behövde också mat till ungarna i boet.
Har man skator omkring sig så är man aldrig ensam, de ser vad vi gör.
Sitter här och skriver och tittar ut genom fönstret och ser skatan sitta i trädet utanför och tittar in  på mig..............

Del 2
Slet hela gårdagen med gräsklipparen i alltför högt gräs. Blev ganska ledbruten men sov desto bättre hela natten.
Mina skator, det är två som hela tiden är på samma plats, men de verkar inte vara kompisar. Vet inte hur det går till i skatvärlden med kompisskapet. Under hela eftermiddagen var de med mig på gräsmattan visserligen på behörigt avstånd, plockad i sig en och annan mask men hela tiden hade de koll på mig.
Ibland alldeles bakom mig men när jag vände mig om, så flög de iväg en bit. Så pågick det. När jag försöker låta som en skata så svarar skatan. De sitter i trädet vid köksfönstret och tittar in, på grusgången och blegar in. Jag tror att de tigger godbitar så jag går ut med matrester. Det blir troligtvis en spännande skatsommar.
Räven har gjort några korvar på olika ställen på gräsmattan. Han kanske är sur för det inte finns någon mat på stubben eller också markerar han sitt revir.
Skathälsningar
GARNMAJA